Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملک جعفریان با بیان اینکه یکی از امور مهم و حیاتی برای دریانوردان در گذشته شناخت موقعیت مکانی و یافتن مسیر صحیح بوده است، گفت:قدیمی‌ترین ابزارهای نجومی مربوط به دریانوردی در موزه آستان قدس به نمایش گذاشته شده است.

«عبدالحسین ملک جعفریان» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت:یکی از امور مهم و حیاتی برای دریانوردان در گذشته شناخت موقعیت مکانی و یافتن مسیر صحیح بوده است چرا که با اندکی خطا ممکن بود افراد سرمایه و حتی جان خود را از دست بدهند، از این‌رو ابزارهای نجومی مربوط به دریانوردی که در زمان‌های گذشته مورد استفادۀ دریانوردان بوده است در این ویترین به نمایش درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسئول امور موزه نجوم آستان قدس رضوی اظهار کرد: تعداد ۱۵ عدد از ابراز نجومی مرتبط با علوم دریایی در این ویترین به نمایش درآمده است که سمت‌یاب دریایی ساخت سوئد، دوربین دریایی با تراز حبابی ساخت آلمان، سمت‌یاب دریایی ساخت آمریکا، دستگاه تعیین‌کننده عرض و طول جغرافیایی ساخت انگلستان که جهت مسیریابی در دریا مورد استفاده بوده، سکستانت با فیلتر و منشور و آیینه ساخت انگلستان، کادران (وسیلۀ اندازه‌گیری زاویه‌های عمودی) ساخت بلژیک و قطب‌نما و سمت‌یاب برنجی، نمونۀ این ابزار هستند.

 

وی در ارتباط با این ابزار توضیح داد: سکستانت برای تعیین موقعیت دقیق محلی یا تعیین زمان، مورد استفاده قرار می‌گرفته است و دریانوردان در طول روز با استفاده از این وسیله و اندازه‌گیری ارتفاع خورشید مسیرشان را اصلاح می‌کردند و در هنگام شب، در طول یک ساعت با اندازه‌گیری تغییر زاویۀ ماه یا دیگر اجرام آسمانی، طول جغرافیایی دقیق خود را به دست می‌آوردند. وی افزود: عرض جغرافیایی نیز با اندازه‌گیری ارتفاع ستارۀ قطبی از افق به کمک همین وسیله قابل اندازه‌گیری بوده است.

 

ملک ‌جعفریان اضافه کرد: کادران نیز یکی از ابزارآلات مسیریابی در گذشته است که طول کمان آن یک چهارم دور و معادل ۴۵ درجه است و برای اندازه‌گیری زاویه‌های عمودی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. وی افزود: کادران، نمونۀ اروپاییِ وسیله‌ای به نام ربع دستور است که مدت‌ها پیش از اروپاییان، در دوره اسلامی مورد استفادۀ دانشمندان و مهندسان ایرانی و اسلامی قرار می‌گرفته است.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: دریانوردی آستان قدس رضوی موزه اندازه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، نیروی هوایی آمریکا در مقر Eglin طیف پهپادهای B-۷۰ را نمایش داد و توانایی هایش برای طراحی، سرهم بندی و استفاده از هواپیماهای خودرانی که در ۲۴ ساعت با چاپ سه بعدی ساخته شده اند را به رخ کشید.

به طور دقیق تر حدود ۲۲.۵ ساعت طول می کشد تا ۶ هواپیما از جمله یک سیستم نجات پرسنل ۳.۶ کیلوگرمی را قبل از پرتاب سرهم بندی کرد. این روش نوآورانه طی ماموریت «بلوهورایزن» توسط مرکز استراتژی و تکنولوژی نیروی هوایی توسط یافته که استراتژی های خارق العاده ای برای تامین نیازهای تاکتیکی فراهم می کند.

این پروژه توسط ۳ نفر اجرا شده است. محققان روی توسعه سریع هواپیماهای بی سرنشین کوچک، فناوری هایشان و همچنین محموله هایی برای نیازها و محیط های مختلف تمرکز کرده بودند.

کلنل داستین توماس یکی از اعضای تیم در این باره می گوید: هواپیماهای بی سرنشین کوچک به جنگ افزارهای جدیدی تبدیل می شوند. با این وجود نیروی هوایی نمی تواند به سرعت این هواپیماها را تغییر دهد یا به سرعت از آنها برای تامین نیازهای خاص یک ماموریت استفاده کند. پروژه ما برای تغییر این روند اجرا شد.

برای انجام این پروژه شرکت Black Phoenix باTitan Dynamics( یک شرکت کوچک هوافضا) که برای طراحی سریع هواپیماهای کوچک و بی سرنشین ارزان مشهور است، همکاری کرد.

محققان از نرم‌افزار طراحی خودکار Titan برای تولید سریع بدنه پهپاد آیرودینامیک با در نظر گرفتن وزن، قدرت، ابعاد و بار در کمتر از ۱۰ دقیقه استفاده کردند. در مرحله بعد کد این طراحی به پرینترهای سه بعدی داده شد تا تجهیزات یک هواپیمای سبک وزن بی سرنشین را تولید کند.

پس از تکمیل چاپ تمام قطعات، محققان هواپیمای بی سرنشین را براساس نیازهای ماموریت شخصی سازی کردند.

کد خبر 6096834 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • ۷ موردی که همین الان باید از شرشان خلاص شوید! پشیمان نمی‌شوید!
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها؛ دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران/ عکس
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • نجات جان ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان طی ۲۴ ساعت گذشته